Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Apokalypsa na Sicílii: VIDEO Behom pár dní ostrov zasiahli desiatky tornád! Sužujú ich búrky, povodne aj krupobitie

(Zdroj: reprofoto Facebook/Che Tempo Fa)

SICÍLIA - Keď sa povie Sicília, väčšina ľudí si zrejme predstaví more, slnko a olivové háje kam sa človek pozrie. Realita týchto dní je však iná. Taliansky ostrov bojuje s extrémne zlým počasím. Okrem silného dažďa, búrok, povodní a krupobitia sa krajinou preháňa jedno tornádo za druhým.

Búrky vyčínajú na Sicílii už niekoľko týždňov, posledné dni však počasie poriadne pritvrdilo. Do stredy sa ostrovom malo prehnať v krátkom čase viac ako desať tornád. Mnohé z nich zasiahli obývané územia a zanechali po sebe spúšť, škody na majetkoch aj zranenia.

Na svoje konto si pripísali aj obeť, keď o život prišiel 53-ročný muž z mesta Modica. Toho tornádo zasiahlo, keď vybehol z domu zo strachu, aby ho stavba nezavalila.

Ako informuje portál imeteo.sk, jedno z tornád sa prehnalo mestom Comiso včera ráno a poškodilo domy, čerpaciu stanicu aj miestne trhovisko. Zranení boli najmenej dvaja ľudia.

O pomoc volali aj obyvatelia v oblastiach Serrameta, Trebalate, Bosco, Sant Elena a Frigintini. Úrady ľudom odporučili nevychádzať von.

Po výčinoch počasia ostávajú na Sicílii zdevastované oblasti. Domy nemajú strechy, všade sú povyvracané stromy, budovy majú rozbité okná, zrútili sa aj niektoré múry.

Po prudkých dažďoch sa okrem toho mnohé lokality ocitli pod vodou, ktorá na niektorých miestach dosiahla podľa talianskych médií až jeden meter. K záplavám prispel nielen dážď, ale aj krúpy, ktoré sa postupne roztopili.

 

Viac o téme: PovodnePočasieTornádoBúrkyKrupobitieSicília
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu