Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Z požiaru na kontajnerovej lodi v Kanade sa šíria toxické plyny: Na palube sú stále ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OTTAWA - Kontajnerovú loď neďaleko tichomorského pobrežia Kanady zachvátil požiar, z ktorého sa šíria toxické plyny, informovala v nedeľu agentúra AFP s odvolaním sa na kanadské úrady.

Loď Zim Kingston smerovala do prístavu v meste Vancouver, keď vypukol požiar, o ktorom bola pohraničná stráž informovaná v sobotu okolo 11.00 miestneho času (20.00 h SELČ). Podľa kanadskej verejnoprávnej stanice CBC kontajnery na lodi o 21.30 miestneho času (nedeľa 6.30 h SELČ) ešte stále horeli.

"Loď je v plameňoch a vypúšťa toxický plyn," uviedla kanadská pobrežná stráž na svojej webovej stránke s tým, že plavidlo momentálne kotví pri pobreží Britskej Kolumbie, na juh od mesta Victoria. Okolo lode bola zriadená 1,5 kilometrová bezpečnostná zóna, dodala stráž. Momentálne nie je zrejmé, čo požiar spôsobilo. Podľa pobrežnej stráže sa v dvoch z najmenej šiestich horiacich kontajnerov nachádza viac než 52 ton chemikálií.

Z plavidla sa podarilo podľa CBC evakuovať 16 členov posádky, pričom na palube zostali podľa najnovších informácií ešte piati ľudia.

Viac o téme: PlynLoďPožiarKanada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu