Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO Po útoku na väznicu ušli stovky väzňov: Nejde o žiadnu novinku, oblasti krajiny ovládajú zločinci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LAGOS - Ťažko ozbrojení muži vtrhli v noci na sobotu do väznice na juhozápade Nigérie a oslobodili stovky väzňov. Z vyšetrovacej väzby utieklo viac ako 800 väzňov, z ktorých sa 262 podarilo opäť dolapiť, ďalších 575 je však stále na úteku, uviedol v sobotu podľa agentúry DPA hovorca väzenskej správy v štáte Oyo.

Ako ďalej informoval, útočníci po boji s dozorcami odpálili múr väznice dynamitom. Či si útok vyžiadal mŕtvych alebo zranených, nie je známe. Vo väznici, ktorá je určená pre 160 väzňov, bolo umiestnených 837 osôb vo väzbe a 24 odsúdených zločincov, uviedla agentúra DPA.

V najľudnatejšej krajine Afriky nie sú podobné činy ojedinelé, keďže jej rozsiahle oblasti ovládajú zločinecké skupiny. Najnovší útok na väznicu je tretím svojho druhu v tomto roku. V septembri bolo pri útoku na väznicu v štáte Kogi oslobodených približne 240 väzňov. V apríli utieklo viac ako 1800 väzňov pri útoku na zariadenie na juhovýchode krajiny, pripomenula agentúra AFP. Väznice v Nigérii sú beznádejne preplnené. Podľa údajov vlády, na ktoré sa odvoláva agentúra AP, sa v nich nachádza okolo 70.000 väzňov, no len asi 2 percent z nich bolo aj odsúdených.

Viac o téme: útekVäzenieVäzniNigéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu