Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Katalánsko od piatka otvorí diskotéky a nočné bary

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BARCELONA - Katalánska vláda rozhodla, že od piatka sa budú môcť za dodržania stanovených opatrení opätovne otvoriť diskotéky a nočné bary. Informoval o tom v utorok na svojej webovej stránke denník El Periódico de Catalunya.

"Diskotéky a nočné bary sa na konci týždňa po viac ako roku a pol prísnych obmedzení môžu znova otvoriť," povedala hovorkyňa katalánskej vlády Patrícia Plajová. Nočné prevádzky budú môcť byť naplnené na 70 percent svojej kapacity. Návštevníci budú musieť mať doklad o kompletnom zaočkovaní alebo negatívny test na ochorenie COVID-19. Povinné sú i rúška. Ľudia však budú môcť v podnikoch tancovať. PCR test, ktorý návštevníci predložia, nesmie byť starší ako 72 hodín. V prípade antigénového testu je táto doba maximálne 48 hodín.

Pandémia v Katalánsku je na ústupe

Pandémia v Katalánsku je momentálne na ústupe a vyskytujú sa len lokálne ohniská nákazy, píše El Periódico de Catalunya. Bary a diskotéky v Katalánsku môžu byť od 23. septembra otvorené do 3.00 h po polnoci v prípade, že využívajú otvorené terasy, pripomína El Periódico de Catalunya. Od piatku budú môcť fungovať už aj vo vnútorných priestoroch.

Viac o téme: OtvorenieDiskotékyBaryŠpanielskoKatalánskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu