Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pri výbuchu v Mali zahynul príslušník mierových síl OSN: Štyria utrpeli zranenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BAMAKO - Jeden príslušník mierových síl OSN prišiel v sobotu o život a štyria ďalší utrpeli ťažké zranenia pri výbuchu nálože na severe Mali. Informovala o tom agentúra AFP.

"Jeden z našich tímov zasiahlo... improvizované výbušné zariadenie," uvádza sa vo vyhlásení mierotvornej misie OSN v Mali (MINUSMA). K explózii, ktorá zasiahla vozidlo s príslušníkmi misie, došlo neďaleko oázy Tessalit ležiacej v malijskom regióne Kidal v blízkosti hraníc s Alžírskom. 

Tento "zbabelý útok" je podľa vyhlásenia ďalším dôkazom toho, akému permanentnému ohrozeniu sú v Mali vystavení príslušníci síl OSN, ktorí pomáhajú zaisťovať mier a stabilitu v tejto nepokojnej západoafrickej krajine. Misia OSN neuviedla, akej národnosti boli obete výbuchu. 

Minusma pôsobí v Mali - krajine sužovanej útokmi islamských militantov a ďalších ozbrojených skupín - od roku 2013 a podľa agentúry AFP je v súčasnosti mierotvornou misiou OSN s najvyšším počtom obetí. Do 31. augusta 2021 bolo podľa štatistík OSN zabitých 145 jej príslušníkov. 

Viac o téme: VýbuchZraneniaOSNMaliMierové sily
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu