Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

HOROR v Rusku! Lietadlo začalo horieť, nasledovalo drsné pristátie: Hlásia prvé obete

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Dopravné lietadlo typu L-410 so 16 ľuďmi na palube v nedeľu nebezpečne pristálo v Irkutskej oblasti na Sibíri v Rusku a niekoľko ľudí pri tom utrpelo zranenia. Ruskú štátnu tlačovú agentúru TASS o tom informoval zdroj z miestnych záchranných služieb.

"Podľa predbežných údajov dvojmotorové lietadlo L-410 letiace z mesta Irkutsk do obce Kazachinskoje drsne pristálo štyri kilometre od Kazachinského. Na palube sa nachádza 16 ľudí vrátane dvoch členov posádky," povedal zdroj.

Lietadlo začalo počas pristávania horieť, zrútilo sa do tajgy a je zničené. Niekoľko ľudí utrpelo zranenia. Niektorým sa podarilo dostať z lietadla von. Záchranári smerujú na miesto nešťastia. Stroj mala v prevádzke spoločnosť OOO Aeroservice. Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie potvrdilo nehodu, ktorá sa stala o 18.15 h moskovského času (17.15 h SELČ).

Nehodu mohla spôsobiť chyba pilota spôsobená zlou viditeľnosťou v hmle a zlyhanie motora, uviedol pre TASS zdroj z leteckých služieb. Dodal, že sa prešetrujú aj ďalšie možné teórie.

Pri núdzovom pristávaní dopravného lietadla na Sibíri zahynuli 4 ľudia

Štyria ľudia zahynuli v nedeľu pri nebezpečnom núdzovom pristávaní dopravného lietadla typu L-410 v tajge v Irkutskej oblasti na Sibíri v Rusku. Pre štátnu tlačovú agentúru TASS uviedol aktuálne informácie hovorca strediska na riešenie kríz. Predtým tlačová služba Ruského vyšetrovacieho výboru oznámila, že podľa predbežných správ všetci pasažieri prežili.

"Zahynuli traja pasažieri a jeden pilot. Druhý pilot je v stave šoku," povedal najnovšie hovorca krízového strediska. Obeťami medzi cestujúcimi sa stali žena a dvaja muži. Lietadlo sa nachádza vo vode, uvádza nové správy TASS.Zranenia utrpelo 12 ďalších ľudí, jeden je vo vážnom stave. Dvaja ľudia sú stále uväznení v lietadle. Záchranári sa ich pokúšajú vyslobodiť.

Na palube sa nachádzalo až 145 pasažierov a dvaja členovia posádky. Dopravné lietadlo L-410 má v prevádzke letecká spoločnosť Aeroservice. Stroj mal v nedeľu večer prudké núdzové pristátie v tajge štyri kilometre od cieľa v obci Kazačinskoje, okolo 500 kilometrov od mesta Irkutsk.

Viac o téme: LietadloNúdzové pristátieRuskoSibírL-410
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu