Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tragédia počas cvičení: Ruský minister zahynul pri záchrane života, fatálny skok z útesu!

Jevgenij Ziničev
Jevgenij Ziničev (Zdroj: SITA/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Spolu s ruským ministrom pre mimoriadne situácie Jevgenijom Ziničevom zahynul v stredu aj režisér Alexandr Meľnik. Tragédia sa odohrala počas medzirezortného cvičenia, na ktoré Meľnik pricestoval, aby si vytypoval miesto pre natáčanie dokumentárneho filmu venovaného rozvoju Arktídy a Severnej morskej cesty. Informoval o tom spravodajský web Meduza.io.

Rozhlasová stanica Echo Moskvy poznamenala, že viaceré médiá i samotné ministerstvo najprv uvádzali, že tragédia sa odohrala v meste Noriľsk. Spravodajský portál RBK s odvolaním sa na zdroje ministerstva neskôr spresnil, že k nehode s tragickým koncom došlo v stredu ráno pri vodopáde Kitabo-Oron, ktorý sa nachádza v západnej časti Putoranskej prírodnej rezervácie zaradenej do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Vodopád Kitabo-Oron má výšku 27 metrov a nachádza sa na rieke Irkingda, ktorá vteká do jazera Kutaramakan.

Spravodajské portály RBK a RT už predtým informovali, že Ziničev sa pokúsil zachrániť nemenovaného kameramana, ktorý sa pošmykol na okraji útesu a spadol do vody. Minister za ním skočil, ale smrteľne sa poranil o vyčnievajúci kameň. Neskôr ruské médiá uviedli, že Ziničev sa pokúsil zachrániť režiséra Meľnika. Obaja zahynuli.

Meľnik bol členom združenia ruských filmárov. Režíroval dva celovečerné hrané filmy a dlhé roky spolupracoval s rezortom, na ktorého čele od mája roku 2018 stál Ziničev. K jeho tragickej smrti sa medzičasom vyjadril aj ruský prezident Vladimir Putin, ktorý ju označil i za osobnú stratu. Ziničev totiž takmer desať rokov slúžil v ochranke prezidenta Ruskej federácie. Putin ho nazval spoľahlivým a verným priateľom.

Viac o téme: MinisterRuskoNoriľskJevgenij Ziničev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu