Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Bývalým výcvikovým priestorom v Česku otriasol výbuch: Ťažko zranení vojaci!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/TVGE via AP)

PRAHA - V oblasti niekdajšieho vojenského výcvikového priestoru Brdy v Českej republike došlo v utorok predpoludním k výbuchu. Záchranári ošetrovali dvoch zranených, ktorých previezli do nemocnice.

Raketomety aj samopaly: Kde sú? Po výbuchoch vo Vrběticiach chýbajú tisíce nebezpečných zbraní!

Dvaja vojaci sa ťažko zranili pri výbuchu na niekdajšej vojenskej strelnici Kolvín na pomedzí Plzenského a Stredočeského kraja. Podľa polície tam zrejme explodovala munícia v súvislosti s pyrotechnickým prieskumom. Muži tam čistili dopadovú plochu.

Podľa záchranárov jeden muž príde o končatinu, druhý je popálený na hornej časti tela. Vrtuľníkom a sanitkou ich previezli do plzenskej fakultnej nemocnice, povedali ČTK hovorkyňa polície Ivana Jelínková a hovorkyňa záchrannej služby Mária Svobodová.

Záchranári pôvodne prijali oznámenie o výbuchu a siedmich zasiahnutých ľuďoch, ošetrovali ale len dvoch zranených mužov. Na mieste boli aj hasiči, ale už odišli, pretože nebol potrebný požiarny zásah, uviedol hovorca hasičov Petr Poncar. K prípadu vyrazili rokycanskí policajti. Ďalšie informácie zatiaľ nie sú k dispozícii. 

Viac o téme: VýbuchČeskoVýcvikový priestorBrdy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu