Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Extrémne nebezpečenstvo: Výbuch v chemickej továrni si vyžiadal dve obete a 31 zranených

Výbuch v chemickej továrni Zobraziť galériu (4)
Výbuch v chemickej továrni (Zdroj: SITA (Oliver Berg/dpa via AP))

LEVERKUSEN - Utorňajší výbuch v priemyselnom parku v Leverkusene, kde sa nachádzajú chemické závody, si vyžiadal už najmenej dve obete. Stúpol aj počet zranených, ktorých je 31. Nezvestných je stále päť ľudí, píšu agentúry AP a Reuters.

Podľa miestnej samosprávy v závode vybuchli nádrže s rozpúšťadlami. Spoločnosť Currenta, ktorá továreň prevádzkuje, spresnila, že nádrže sa nachádzali v časti, kde spracovávajú odpad.

Polícia z neďalekého Kolína nad Rýnom oznámila, že na mieste výbuchu zasahujú hasiči a zdravotníci so sanitkami a vrtuľníkmi zo širokého okolia. Úrady požiadali obyvateľov, aby nevychádzali z domovov a neotvárali okná ani dvere. Spolkový úrad pre ochranu obyvateľstva a pomoc pri katastrofách vydal varovanie pred "extrémnym nebezpečenstvom" a odporučil ľuďom vyhnúť sa Leverkusenu. Polícia uzavrela hlavné prístupové cesty do mesta.

Výbuch v chemickej továrni
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA (Mirko Wolf/dpa via AP))

Továreň sa nachádza v bezprostrednej blízkosti rieky Rýn. Leverkusen má približne 163-tisíc obyvateľov a hraničí s miliónovým Kolínom - štvrtým najväčším mestom v Nemecku.

Viac o téme: VýbuchTováreňChemickáNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu