Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Toto je najmenšia krava na svete: Tisíce ľudí porušujú lockdown, aby malú Rani videli

Rani je najmenšia krava na svete. Zobraziť galériu (2)
Rani je najmenšia krava na svete. (Zdroj: Profimedia)

DHÁKA - V Bangladéši tisíce ľudí ignorovali celonárodný lockdown, aby si mohli pozrieť najmenšiu kravu na svete. Podľa jej majiteľa je Rani vysoká iba 51 centimetrov. Je zhruba o desať centimetrov menšia ako indická krava Manikyam, ktorá je v súčasnosti uvádzaná ako najmenší dobytok na svete v Guinnessovej knihe rekordov.

23-mesačné zviera žije na farme v Charigrame, juhozápadne od Dháky. Rani je dlhá 66 centimetrov a váži iba 26 kíl. Ostatné kravy na farme sú dvakrát väčšie, uviedol M.A. Hasan Howlader, manažér farmy. Podľa Howladera chcú autori Guinnessovej knihy rozhodnúť o novom rekordmanovi v nasledujúcich troch mesiacoch.

Rani je najmenšia krava
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Rani je produktom príbuzenského kríženia

Kravička sa medzitým stala obľúbenou aj v médiách. O Rani informovali početné noviny a televízne stanice a na farmu cestovali tisíce návštevníkov. „Len za posledné tri dni prišlo za Rani viac ako 15 000 ľudí,“ uviedol Howlader. „Úprimne povedané, sme unavení.“

Výška Rani je výsledkom príbuzenského kríženia, uvádza hlavný veterinárny lekár regionálnej vlády Sajedul Islam. Odporučil, aby farma obmedzila príliv turistov. „Mohli by spôsobiť choroby, ktoré ohrozia zdravie Rani,“ uviedol islam.

Viac o téme: RekordKravaNajmenšiaBangladéšRani
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu