Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS V Maďarsku začnú očkovať občanov prihraničných regiónov susedných krajín

Očkovanie proti koronavírusu
Očkovanie proti koronavírusu (Zdroj: TASR/AP)

BUDAPEŠŤ - Maďarsko od piatka otvára možnosť zaočkovať sa proti ochoreniu COVID-19 občanom prihraničných regiónov susedných krajín. Informoval o tom vo štvrtok spravodajský server ripost.hu.

Maďarská vláda už pred týždňom avizovala, že v záujme ochrany Maďarov žijúcich v zahraničí rozšíri možnosti očkovania pre občanov krajín, ktorí žijú v regiónoch hraničiacich s Maďarskom, a to nezávisle na tom, či ide o držiteľov maďarského občianstva, alebo o občanov iných krajín.

Ponuka platí pre prihraničné samosprávne celky. Obyvatelia týchto regiónov budú mať stanovené, ktorými hraničnými priechodmi môžu vstúpiť na územie Maďarska, a tiež to, v ktorých očkovacích centrách im vakcínu podajú. Registrácia bude vykonaná na mieste očkovania, pričom nebude možné zvoliť si druh vakcíny.

Zo slovenských regiónov sa budú môcť v Maďarsku dať zaočkovať obyvatelia Bratislavského, Trnavského, Nitrianskeho, Banskobystrického a Košického samosprávneho kraja. Server zdôraznil, že tí, ktorí sa chcú dať zaočkovať v Maďarsku, si musia zo sebou priniesť pas, osobné doklady a doklady potvrdzujúce miesto bydliska. V Maďarsku je zaočkovaných vyše 5,49 milióna ľudí, z nich vyše 4,95 milióna dostalo už obe dávky vakcíny.

Viac o téme: OčkovanieObčaniaMaďarskoKoronavírusPohraničné regióny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu