Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Nepríjemné správy od našich susedov: Počet infikovaných v Česku opäť stúpa!

Koronavírus v Česku
Koronavírus v Česku (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - V Česku pribudlo za stredu 161 nových prípadov nákazy koronavírusom. V utorok ich bolo 130, v stredu minulý týždeň 128. Aktuálne dáta o vývoji epidémie v Česku zverejnilo ministerstvo zdravotníctva pre technické problémy o niečo neskôr než zvyčajne, informoval vo štvrtok spravodajský portál Novinky.cz.

V českých nemocniciach je s koronavírusom hospitalizovaných 75 osôb, pričom 12 z nich je vo vážnom stave. Počet úmrtí evidovaných v súvislosti s ochorením COVID-19 vzrástol na 30.291, vyplýva z údajov rezortu zdravotníctva.

Pražskí hygienici vo štvrtok varovali, že v hlavnom meste sa zastavil trend klesajúceho počtu nových prípadov nákazy koronavírusu a tieto čísla naopak začali pozvoľna stúpať. Apelujú preto na občanov, aby dodržiavali platné opatrenia, nechali sa zaočkovať a prípadne sa aj pravidelne testovali. Praha je teraz z hľadiska vývoja nákazy najhoršie zasiahnutým regiónom, píšu Novinky.cz.

V stredu podali v Česku 110.008 dávok vakcíny proti covidu. Celkový počet podaných dávok v tejto krajine sa tak zvýšil na 7.570.988.

Viac o téme: ObeteČeskoPandémiaKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu