Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Trapas Bidena počas stretnutia s kráľovnou Alžbetou II.: Nenaštudoval si protokol?

Kráľovná Alžbeta II. sa pri rozhovore s Bidenovcami usmievala. Zobraziť galériu (3)
Kráľovná Alžbeta II. sa pri rozhovore s Bidenovcami usmievala. (Zdroj: SITA/ Jack Hill/Pool via AP)

LONDÝN - Americký prezident porušil kráľovský protokol na svojom prvom stretnutí s kráľovnou Alžbetou II. Aká trápna chyba! Nestihol sa informovať, čo sa pri stretnutí s panovníčkou nepatrí?

Na samite G7 v anglickom Cornwalle sa americký prezident Joe Biden stretol nielen so svojimi partnermi, ale aj s kráľovnou Alžbetou II. Podľa Buckinghamského paláca je 13. prezidentom USA, s ktorým sa panovníčka osobne stretla počas jej vlády. Iba prezident Lyndon B. Johnson, ktorý vládol USA v 60. rokoch, sa s ňou osobne nestretol.

V Bielom dome privítajú nemeckú kancelárku: Biden sa stretne s Merkelovou 15. júla

Americký prezident porušil kráľovský protokol

Ale práve pri, lepšie povedané pred, svojím prvým stretnutím s kráľovnou urobil Joe Biden trápnu chybu a porušil kráľovský protokol. Čo sa stalo? Ako uvádza britský Express, protokol skutočne stanovuje, že kráľovná Alžbeta II. a ďalší členovia kráľovskej rodiny by mali byť vždy poslední, ktorí sa objavia na podujatí, a prví, ktorí odchádzajú.

FOTO Trapas Bidena počas
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/ Jack Hill/Pool via AP)

Joe Biden prišiel na stretnutie po kráľovnej Alžbete II.

Zdá sa, že americký prezident Joe Biden to nevedel. Pretože v piatok sa 78-ročná hlava USA a prvá dáma Jill Bidenová objavili na recepcii v enviromentálnom komplexe Eden Project až po panovníčke a porušili tak kráľovský protokol. Neskorý príchod kolóny s 18 automobilmi amerického prezidenta Joea Bidena neutlmil nadšenie kráľovnej, ktorá sa pri rozhovore s ním a jeho manželkou neustále usmievala.

FOTO Trapas Bidena počas
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/ Jack Hill/Pool via AP)

Donald Trump urobil chybu

Joe Biden navyše nie je ani zďaleka prvým prezidentom, ktorý porušil kráľovský protokol. Donald Trump a jeho manželka Melania tiež urobili v júli 2018 niekoľko trápnych chýb. Trump sa pred kráľovnou neuklonil a Melania tiež odmietla pokloniť sa. Ale to nie je všetko. Trump sa neskôr opäť prejavil a otočil sa chrbtom ku kráľovnej a išiel pred ňou, keď pochodovali okolo čestnej stráže.

Biden je kariérny politik, tvrdí Vladimir Putin

Michelle Obama tiež bojovala s kráľovským protokolom

Bývalá prvá dáma Michelle Obamová kedysi tiež bojovala s kráľovskými pravidlami. Dotkla sa ruky kráľovnej Alžbety II. a položila jej ruku na chrbát, keď sa rozprávali.

Viac o téme: Donald TrumpKráľovná Alžbeta II.Joe BidenJill BidenováProtokol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu