Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Turecký hliadkovací čln poškodil plavidlo pobrežnej stráže

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia.sk)

ATÉNZ - Grécka pobrežná stráž oznámila, že jeden z jej člnov sa v nedeľu ráno dostal do kolízie s tureckým hliadkovacím plavidlom. Pri incidente, ktorý sa stal v Egejskom mori východne od ostrova Lesbos, neutrpel nikto zranenia, uviedla grécka televízia ERT s odvolaním sa na vyhlásenie pobrežnej stráže.

K zrážke došlo o 04.20 h miestneho času. Incident trval podľa vyhlásenia tri až štyri sekundy a grécke plavidlo bolo pri ňom len ľahko poškodené. Podobné udalosti sú v Egejskom mori bežné počas hliadok pátrajúcich po lodiach prevážajúcich migrantov z Turecka do Grécka, poznamenala agentúra AFP.

Grécko v apríli obvinilo Turecko zo snahy vyprovokovať eskaláciu situácie v Egejskom mori "nebezpečnými" manévrami svojich lodí a nelegálnou pomocou migrantom. Atény vyzývajú Ankaru, aby lepšie kontrolovala migračné trasy a vzala späť stovky žiadateľov o azyl, u ktorých sa zistilo, že nemajú právo na priznanie štatútu utečenca. Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis sa v pondelok v rámci summitu NATO v Bruseli rokovať s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Viac o téme: ČlnPlavidloPobrežná strážTurecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu