Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Konflikt medzi Izraelom a Hamasom sa vyostruje: Ministri avizujú ešte tvrdšie útoky

Izraelské útočné sily
Izraelské útočné sily (Zdroj: SITA/AP Photo/Tsafrir Abayov)

JERUZALEM - Izraelskí ministri po prímerí v konflikte s palestínskymi militantmi v pásme Gazy zdôraznili, že Izrael bude na každý útok z tohto územia v budúcnosti reagovať výrazne tvrdšie ako doposiaľ. Informovala o tom v nedeľu agentúra DPA.

"Za každý útok na juh (Izraela) musí dôjsť k cielenému zabitiu lídrov Hamasu a paľbu na ciele Hamasu," povedal izraelský minister financií Jisrael Kac v nedeľu pre rozhlasovú stanicu 103FM. Izrael sa dosiaľ pre obavy z vojny vždy vyhýbal podniknutiu prvého kroku. To sa však teraz zmení, uviedol Kac s tým, že šéf islamistického Hamasu v pásme Gazy Jahjá al-Sinwár za každý útok "zaplatí svojou hlavou".

Izraelský minister pre komunitné záležitosti Cachi Hanegbi zašiel v sobotu v rozhovore pre televíziu Rešet 13 ešte ďalej. "Nesmieme čakať na raketové útoky," vyhlásil s tým, že dôvodom na útok Izraela na ciele militantov by malo byť aj nové vyzbrojovanie Hamasu raketami.

Aj izraelský premiér Benjamin Netanjahu po vstupe prímeria do platnosti v noci na piatok hovoril o "nových pravidlách hry" voči Hamasu. Izrael bude na nové raketové útoky z pásma Gazy reagovať plnou silou, varoval.

Viac o téme: Konflikt útok IzraelHamasPásmo Gazy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu