Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Veľký úlovok talianskej polície: Zaistila vyše 400 kíl kokaínu, na čiernom trhu by mal obrovskú hodnotu

Podľa odhadov polície by mali zhabané drogy na čiernom trhu hodnotu vyše 100 miliónov eur.
Podľa odhadov polície by mali zhabané drogy na čiernom trhu hodnotu vyše 100 miliónov eur. (Zdroj: greb YouTube/GuardiaDiFinanza)

RÍM - Talianska polícia v utorok oznámila, že v rámci spoločnej operácie s kosovskými a albánskymi orgánmi zhabala viac ako 400 kilogramov kokaínu z Južnej Ameriky. Informovala o tom agentúra AFP.

Podľa odhadov polície by mali zhabané drogy na čiernom trhu hodnotu vyše 100 miliónov eur. Polícia najskôr kontrabant zaistila v prístavnom meste Gioia Tauro ležiacom v regióne Kalábria na juhu Talianska.

Drogy boli ukryté v prepravnom kontajneri pochádzajúcom z brazílskeho mesta Santos, "v ktorom sa oficiálne nachádzalo kuracie mäso", uviedla vo vyhlásení talianska finančná a colná polícia (Guardia di Finanza).

Talianske úrady sa rozhodli nechať kontajner pokračovať v ceste do konečného cieľa v kosovskom meste Lipljan, kde zasiahla talianska, albánska a kosovská polícia. Zadržaných bolo 25 osôb, z toho sedem je obvinených z medzinárodného obchodovania s drogami.

Taliansko je známe ako kľúčové centrum obchodu s nelegálnymi drogami. Väčšinu kokaínu vstupujúceho do Európy ovláda obávaná mafia 'Ndrangheta so sídlom v Kalábrii.

Viac o téme: DrogyKokaínKontajneryPolícia Taliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu