Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vo Francúzsku zadržali bývalého vojaka: Pátrali po ňom stovky policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Polícia na juhozápade Francúzska zadržala v pondelok bývalého vojaka, ktorý napadol svoju expartnerku a jej priateľa a strieľal na privolaných policajtov. Po páchateľovi, ktorý z miesta činu ušiel, pátralo od nedele niekoľko stoviek žandárov a príslušníkov elitných zásahových jednotiek. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

Podozrivého 29-ročného Terryho Dupina zadržali po tom, ako utrpel vážne zranenia pri prestrelke s políciou. Skrýval sa v lese pri dedine Le Lardin-Saint-Lazare. Polícia predtým nariadila jej 1800 obyvateľom, aby počas pátrania nevychádzali zo svojich domovov a varovala, že ide o "nebezpečného jedinca". Zatknutie muža sa na strane polície zaobišlo bez zranení.

Pátranie sa začalo po tom, čo sa Dupin objavil v dome svojej bývalej partnerky v sobotu okolo polnoci. Ženu mal údajne udrieť a následne z loveckej pušky vystrelil na jej nového priateľa, ktorého však netrafil. Po mužovi na úteku pátrali príslušníci elitných zásahových jednotiek a približne 300 členov žandárskeho zboru, ktorým asistovali služobné psy, vrtuľníky a obrnené vozidlá.

Viac o téme: VojakBývalýZadržaniePolícia Francúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu