Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obávaný indický variant KORONAVÍRUSU: Táto skupina ľudí by pred ním mala byť chránená!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

LONDÝN - Podľa prvých údajov sú očkovaní starší ľudia chránení pred obávaným variantom koronavírusu odhaleným v Indii. Povedal to v pondelok podľa agentúry Reuters britský minister zdravotníctva Matt Hancock. Práve početný výskyt takzvanej indickej mutácie v Británii vedie k obavám, že krajina nebude môcť zrušiť zostávajúce protiepidemické obmedzenia 21. júna, ako je teraz naplánované.

Krajina patrí k najzaočkovanejším na svete: KORONAVÍRUS sa šíri ďalej! Môže za to táto vakcína?

Hancock v pondelok povedal, že v Británii bolo potvrdených 2323 prípadov výskytu varianty s označením B.1.617.2 a že v silne zasiahnutom meste Bolton na severozápade Anglicka tvoria väčšinu hospitalizovaných ľudia, ktorí neboli zaočkovaní, hoci už sa mohli nechať očkovať. "To ukazuje, že nový variant nemá sklon prenikať do starších očkovaných skupín a znovu to podčiarkuje dôležitosť očkovania," uviedol Hancock v britskom parlamente.

Angličania môžu od pondelka vďaka ďalšej fáze uvoľnenia objať svojich priateľov, sadnúť si na obed a pivo dovnútra reštaurácie či odísť na dovolenku za hranice. Otvorili sa tiež hotely, kina či kryté športoviská. Nové, menej prísne pravidlá začali platiť aj vo Walese a Škótsku.

Podľa štvoretapového vládneho plánu rozvolňovania by mali 21. júna padnúť aj posledné obmedzenia spočívajúce v dodržiavaní vzdialeností medzi ľuďmi. Úrad premiér Borisa Johnsona však upozornil, že to v tejto chvíli ešte nie je definitívne. Preskúmanie pravidiel sociálneho dištancovania v Anglicku by mohla vláda odložiť kvôli šíreniu indického variantu koronavírusu, uviedla dnes BBC.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaKoronavírusCovid-19Indický variantIndická mutácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu