Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bývalého talianskeho premiéra Berlusconiho opäť hospitalizovali

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA/AP/Geert Vanden Wijngaert)

RÍM - Bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho (84) v noci z pondelka na utorok opätovne hospitalizovali v milánskej Nemocnici sv. Rafaela, z ktorej ho prepustili len 30. apríla po tom, ako tam trávil 24 dní. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaný zdroj oboznámený s touto záležitosťou.

Štvornásobný predseda talianskej vlády bol počas apríla hospitalizovaný v súvislosti s následkami choroby COVID-19, ktorú prekonal vlani na jeseň. Berlusconi sa vtedy dostavil do nemocnice na kontrolné vyšetrenie, po ňom sa ho však lekári rozhodli hospitalizovať na ďalšie pozorovanie. Ešte v marci pritom absolvoval v nemocnici bežné prehliadky.

V januári bol líder strany Vpred Taliansko (Forza Italia) prijatý do nemocnice pre problémy so srdcom. V roku 2016 podstúpil operáciu srdca a v minulosti prekonal i rakovinu prostaty.

Vo štvrtok sa mal politik zúčastniť na vypočúvaní v rámci súdneho pojednávania vo veci obvinení z podplácania svedkov počas súdneho konania v kauze známej ako "bunga bunga" večierky za účasti veľmi mladých žien. Pre Berlusconiho hospitalizáciu bolo pojednávanie už niekoľkokrát odročené.

Viac o téme: HospitalizáciaRímTaliansky premierSilvia Berlusconi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu