Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS V Gange na severe Indie našli desiatky mŕtvych tiel: Zrejme ide o obete pandémie

Koronavírus v Indii Zobraziť galériu (2)
Koronavírus v Indii (Zdroj: SITA/AP Photo/Anupam Nath, File)

NAÍ DILLÍ - Desiatky mŕtvol, o ktorých sa predpokladá, že ide o obete spojené s ochorením COVID-19, vyplavilo na brehy rieky Ganga na severe Indie. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

Pandémia sa v Indii rýchlo rozšírila do rozsiahlych vidieckych oblastí, čo spôsobilo nápor na miestne zdravotnícke zariadenia, ako aj krematória a cintoríny. Miestny predstaviteľ uviedol, že v okrese Buxar neďaleko hraníc medzi Bihárom s Uttarpradéšom, dvoma najchudobnejšími štátmi Indie, vyplavilo na breh približne 40 tiel. "Nariadili sme príslušným úradom, aby telá pochovali alebo spopolnili," dodal pre agentúru AFP.

Koronavírus v Indii
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Rajesh Kumar Singh)

Niektoré miestne médiá informovali, že môže ísť až o 100 mŕtvol, ktoré mohli byť v rieke aj niekoľko dní. Miestni obyvatelia pre AFP uviedli, že sú presvedčení, že telá boli vyhodené do rieky, pretože krematória nezvládajú nápor mŕtvych alebo si príbuzní obetí nemohli dovoliť drevo a spopolniť ich na tzv. pohrebných hraniciach.

Podľa oficiálnych štatistík v Indii v súčasnosti v súvislosti s pandémiou koronavírusu denne zomiera zhruba 4000 ľudí a celkovo krajina zaznamenala takmer 250.000 úmrtí. Avšak mnoho odborníkov tvrdí, že skutočný denný počet úmrtí môže byť niekoľkonásobne vyšší.

Viac o téme: ObeteTeláIndiaKoronavírusGanga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu