Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Korčok sa v Poľsku stretol s ministrami V4 a japonským šéfom diplomacie

Ivan Korčok Zobraziť galériu (2)
Ivan Korčok (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

VARŠAVA - Napriek geografickej vzdialenosti je pre náš región Japonsko významným ekonomickým, ale aj politickým partnerom, uviedol vo štvrtok minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok počas návštevy Poľska, kde rokoval s ministrami zahraničných vecí krajín V4, ako aj so svojim japonským rezortným partnerom Tošimicom Motegim.

Šéfovia diplomacie SR a Japonska vyjadrili záujem o zintenzívnenie vzájomnej spolupráce predovšetkým v ekonomickej oblasti. Minister Korčok vyzdvihol hospodársku spoluprácu s Japonskom ako 3. najväčším ázijským investorom na Slovensku.

"Keď sa povie Japonsko, tak musím spomenúť ekonomiku, či vedu a techniku. Práve v týchto oblastiach potrebujeme zintenzívniť spoluprácu. Zaujímajú nás aj tie projekty, ktorých cieľom je zvýšiť prepojenosť," napísal šéf rezortu diplomacie SR na Facebooku. "Napriek geografickej vzdialenosti je pre náš región Japonsko významným ekonomickým, ale aj politickým partnerom, pričom zdieľame spoločný pohľad na mnohé zahraničnopolitické otázky," vyhlásil Korčok.

Spolupráca V4 v rámci ázijského regiónu má najdlhšiu tradíciu práve s Japonskom. V poradí už siedme stretnutie krajín v tomto formáte sa uskutočnilo z iniciatívy poľského predsedníctva vo V4. Ministri rokovali o možnostiach spolupráce najmä v ekonomickej oblasti, vrátane projektov v oblasti prepojenosti v Európe. Zároveň ocenili prehlbovanie strategického partnerstva EÚ a Japonska.

Viac o téme: StretnutieMinistriPoľskoV4Ivan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu