Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Učňa nafúkli spolužiaci kompresorom!

TŘEBOŇ – Osemnásťročný učeň v Třeboni v Česku prežil drsný "žart" spolužiakov. Žiaci prvého ročníka odboru opravár poľnohospodárskych strojov 7. februára napustili do mladíka kompresorom vzduch. Tlak mu roztrhol hrubé črevo.

Prípad vyšetruje polícia. Informujú o tom dnešné Lidové noviny (LN) a Právo. Mladíci, ktorí mali upratať dielňu, sa hrali s kompresorom. Jeho hadicu priložili spolužiakovi k análnemu otvoru a pustili do neho stlačený vzduch. "Začal sa váľať po zemi a kričal o pomoc, že nemôže dýchať a že ho hrozne bolí brucho," povedal pre LN brat mladíka, ktorý má informácie od spolužiakov z triedy.

Podľa rodičov nemohli lekári v nemocnici chlapca ešte asi päť hodín operovať, pretože bol nafúknutý. "Hrozilo, že ak by ho hneď otvorili, tak mu spôsobia ešte väčšie komplikácie. Tlak vzduchu mu roztrhol hrubé črevo a jeho obsah vytiekol do brucha, mal poškodené aj ďalšie orgány," povedali pre LN rodičia.

Policajti zisťujú, či nejde o ublíženie na zdraví. Taktiež vyšetrujú, či učiteľ nezanedbal svoje povinnosti, keď odišiel z výučby. Hovorkyňa polície Hana Millerová uviedla, že z doterajšieho vyšetrovania vyplýva, že otrasný incident sa stal v čase, keď bol pedagóg na toalete.

Polícia zatiaľ vyšetruje verziu, že zranenému Danielovi ublížil iba jeden spolužiak. Danielov otec to ale považuje za nezmysel. "Rozhodne to bolo napadnutie odzadu. Syn je síce nižší, ale keby stál tvárou v tvár útočníkovi, tak by sa ubránil. Z toho mi vyplýva, že ho niekto musel držať. Alebo aspoň niekto musel pustiť ten vzduch," povedal pre LN.

Podľa riaditeľa učilišťa Petra Káninského bol prípad iba nešťastnou hrou. "Žiaci boli preškolení o bezpečnosti práce, a to, či pochybil učiteľ, nie je jasné. Veď v žiadnych predpisoch nie je napísané, že sa nesmie z výučby vzdialiť. To by nemohol odísť ani pred dvere, aby vyviezol opravovaný stroj," uviedol Káninský.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu