Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Naí Dillí o týždeň predĺži lockdown: Počet infikovaných stúpa

Koronavírus v Indii
Koronavírus v Indii (Zdroj: SITA/AP Photo/Mahesh Kumar A.)

NAÍ DILLÍ - Indické hlavné mesto Naí Dillí o ďalší týždeň predĺži lockdown, ktorý sa mal pôvodne skončiť v pondelok. Dôvodom je prudký nárast prípadov nákazy koronavírusom, informoval v sobotu šéf dillíjskej samosprávy Arvind Kedžrival, píše agentúra AFP.

"Lockdown v Naí Dillí sa predĺži o týždeň," uviedol Kedžrival na Twitteri. Počet nakazených v metropole s 20 miliónmi obyvateľov totiž stále rýchlo stúpa. V Naí Dillí podľa sobotných údajov ministerstva zdravotníctva pribudlo 27.000 infikovaných a 375 úmrtí. Odborníci však odhadujú, že skutočný počet nakazených je omnoho vyšší, keďže miera pozitivity z vykonaných testov sa pohybuje na úrovni 33 percent.

Nemocnice v Naí Dillí sú preťažené a chýbajú tam lôžka, lieky i kyslík, v dôsledku čoho mnohí ľudia zomierajú bez toho, aby dostali zdravotnícku starostlivosť. Plné sú i pohrebiská a mnohé krematóriá pracujú nepretržite, pričom telá obetí pandémie spopolňujú okrem iného i na parkoviskách.

India hlásila v sobotu po prvý raz rekordných vyše 400.000 nových prípadov koronavírusovej nákazy za 24 hodín. Tento počet novoinfikovaných predstavuje vôbec najvyšší denný prírastok na svete zaznamenaný počas pandémie. Počas apríla hlásila India sedem miliónov nových prípadov nákazy.

Viac o téme: PredĺženieIndiaKoronavírusLockdownInfikvoaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu