Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Tretia vlna pandémie v Maďarsku vrcholí: Pokles je mimoriadne krehký

Očkovanie v Maďarsku
Očkovanie v Maďarsku (Zdroj: SITA/Gyorgy Varga/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - Tretia vlna pandémie nového druhu koronavírusu v Maďarsku vrcholí. Povedala to v piatok v Budapešti šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová, ktorá podľa spravodajského servera metropol.hu zdôraznila, že klesá počet hospitalizovaných a očkovať je možné už aj mladších ľudí.

"Stojíme na vrchole tretej vlny pandémie. Terajší pokles je mimoriadne krehký, tendenciu z neho ešte nemôžeme vyvodiť. Epidemiologické údaje už týždeň stagnujú a nepatrne aj klesajú," konštatovala Müllerová. Poznamenala však, že analýza koncentrácie koronavírusu v odpadových vodách to ešte nepotvrdzuje. Počet infikovaných koronavírusom SARS-CoV-2 podľa nej ešte týždeň určite zostane na terajšej úrovni. "Klesá aj počet hospitalizovaných, už druhý deň je ich menej ako 10.000," dodala Müllerová.

V súvislosti s ochorením COVID-19 pribudlo za posledný deň 241 úmrtí, čím počet obetí koronavírusovej pandémie dosiahol 24.762. Testy v tomto čase potvrdili nákazu 5216 osobám, od vypuknutia pandémie ich evidujú už 742.198. V Maďarsku aktuálne evidujú 271.516 nakazených. Prvou dávkou vakcíny proti covidu zaočkovali dosiaľ 3.145.592 ľudí, obe dávky očkovacej látky dostalo už 1.349.314 osôb.

Viac o téme: úmrtiaMaďarskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu