Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Od pondelka sa ruší povinný home office: Na vstup na pracovisko treba mať test

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Od pondelka (19. 4.) sa ruší povinný home office. Pri vstupe na pracovisko treba mať potvrdenie o teste nie staršom ako sedem dní v čiernych a bordových okresoch. V červených okresoch treba mať na vstup do práce najviac 14-dňový test a v ružových okresoch 21-dňový test. Vyplýva to zo súhrnu zmien v opatreniach, ktorý zverejnilo ministerstvo vnútra.

Zamestnanci škôl a školských zariadení potrebujú najviac sedemdňový test bez ohľadu na zaradenie okresu. Vyžaduje sa aj potvrdenie od zamestnávateľa s určením pracovnej doby a miesta výkonu práce. Žiaci materskej školy, prvého stupňa základnej školy (ZŠ) alebo žiaci špeciálnej školy a školského zariadenia negatívny test v škole nepotrebujú, musí ho však mať jeden zo zákonných zástupcov žijúci v spoločnej domácnosti.

Test nemôže byť starší ako sedem dní. Žiaci a poslucháči od druhého stupňa ZŠ potrebujú do školy a školského zariadenia negatívny test nie starší ako sedem dní. Okrem toho sa preukazuje negatívnym testom aj jeden zákonný zástupca.

Viac o téme: Test Home officeKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu