Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Maďarská vláda rozhodla ponechať v platnosti zákaz vychádzania i nosenie rúšok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Zákaz vychádzania a povinnosť nosenia rúška zostávajú v Maďarsku v platnosti aj po 19. apríli, rozhodla vo štvrtok v Budapešti vláda premiéra Viktora Orbána.

Vzhľadom na pokročilý program očkovania bude možné od uvedeného dátumu otvoriť materské školy a prvý stupeň základných škôl, pričom účasť na výučbe nebude povinná. Terasy a záhrady reštauračných zariadení budú otvorené nasledujúci deň po tom, ako počet zaočkovaných v Maďarsku prekročí 3,5 milióna, čo nastane zrejme v polovici budúceho týždňa, píše sa na vládnej webovej stránke kormany.hu. Nastupuje tak druhá etapa zmierňovania opatrení proti šíreniu nového druhu koronavírusu. V prvej etape 7. apríla otvorili obchody a služby pri obmedzení počtu zákazníkov.

Kabinet tiež rozhodol, že dočasná kontrola vnútorných schengenských hraníc s cieľom pribrzdiť šírenie nákazy koronavírusom a kontrola osôb vstupujúcich na maďarské územie bude predĺžená do 23. mája. V Maďarsku pribudlo za posledný deň 5307 prípadov nákazy novým typom koronavírusu a v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 256 pacientov. Od začiatku pandémie zaznamenali 736.982 potvrdených prípadov infekcie a 24.521 úmrtí. Očkovanie proti koronavírusu pokračuje priebežne ďalej, zaočkovaných prvou dávkou je už 3.090.994 ľudí.

Viac o téme: úmrtiaMaďarskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu