Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS Reštauračné zariadenia v Maďarsku sa pripravujú na otvorenie vonkajších terás

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Francisco Seco)

BUDAPEŠŤ - Reštauračné zariadenia v Maďarsku sa pripravujú na avizované otváranie vonkajších terás, informoval vo štvrtok agentúru MTI predseda Celoštátneho zväzu zamestnávateľov v gastrosektore (VIMOSZ) Pál Zoltán Gál.

Predseda VIMOSZ-u dodal, že zväz spolu s ďalšími partnerskými organizáciami a turistickou agentúrou vytvorili pravidlá v záujme postupného bezpečného obnovovania fungovania reštauračných prevádzok. "Pripravujeme sa na to, že reštaurácie budú môcť obsluhovať klientov v podobných rámcoch, ako tomu bolo vlani pred novembrovým sprísnením karanténnych opatrení. Znamená to dodržiavanie bezpečnostného odstupu, dezinfekciu, povinné nosenie rúšok a minimalizovanie osobných kontaktov," spresnil Gál.

Predseda vlády Viktor Orbán v stredu po rokovaní vlády na Facebooku uviedol, že po dosiahnutí tri a pol milióna zaočkovaných proti novému druhu koronavírusu, čo nastane zrejme v polovici budúceho týždňa, bude možné v Maďarsku otvoriť terasy reštaurácií a kaviarní. Za tieto vonkajšie priestory nebudú musieť podľa premiérových slov prevádzkovatelia platiť nájomné.

V Maďarsku pribudlo za posledný deň 5307 prípadov nákazy novým typom koronavírusu a v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 256 pacientov. Od začiatku pandémie zaznamenali 736.982 potvrdených prípadov infekcie a 24.521 úmrtí. Očkovanie proti koronavírusu pokračuje priebežne ďalej, zaočkovaných prvou dávkou je už 3.090.994 ľudí. Obe dávky očkovacej látky dostalo 1.325.587 z nich.

Viac o téme: OtvorenieReštaurácieMaďarskoVonkajšie terasy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu