Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hrozný výjav v divočine: Matka nechala deti v aute v treskúcich mrazoch, dievčatko (†1) zomrelo

Matka nechala svoje deti mrznúť v aute. Zobraziť galériu (5)
Matka nechala svoje deti mrznúť v aute. (Zdroj: Getty Images/ Moffat County Sheriff’s Office)

DENVER - Dve malé dievčatká, 18 mesiacov a tri roky staré, museli v americkom štáte Colorado znášať nepredstaviteľné muky. Za mrazivých nocí ich nechali v aute - jedno dieťa to neprežilo.

Polícia v okrese Moffat v štáte Colorado bola v polovici marca konfrontovaná s výnimočným prípadom, ktorý sa na verejnosť dostal až teraz. Výlet mladej matky so svojimi dvoma deťmi sa skončil osudne pre jedno z dievčat.

Polícia našla opustené auto

Šerif z okresu Moffat bol informovaný o vozidle, ktoré bolo zaparkované na poľnej ceste v ranných hodinách 11. marca, ako informoval britský portál Metro. Trasa sa v ťažkých zimných mesiacoch zvyčajne pre ťažkú zjazdnosť nepoužíva. Policajti našli auto opustené a uviaznuté v snehu a blate.

Po začatí policajného pátrania po osobách z automobilu narazili policajti na 36-ročnú ženu, ktorá kráčala v divočine s dvoma malými deťmi. Dvojnásobnú matku Kaylee Messerlyovú s 18-mesačnou Emmou a jej trojročnou sestrou Alenou vyzdvihli asi kilometer od ich auta. Keď sa polícia dozvedela, že trojica strávila uplynulé dve noci v mrazivej zime v aute, okamžite bola privolaná lekárska pomoc - pre jedno z detí už však bolo neskoro.

Matka strávila s dvomi deťmi dve noci v aute v ukrutných mrazoch.
Zobraziť galériu (5)
Matka strávila s dvomi deťmi dve noci v aute v ukrutných mrazoch.  (Zdroj: Moffat County Sheriff’s Office)

Dievčaťu museli amputovať nohy

Osemnásťmesačné dievča bolo po príchode záchranárov už mŕtve. Staršie dieťa a jeho matku previezli do nemocnice. Tam lekári zistili, že trojročné dieťa utrpelo silné omrzliny, a preto mu museli amputovať obe nohy. Príbuzní uviedli, že zotavenie dievčaťa bolo dlhé kvôli infekcii. Žena sa musela tiež na klinike podrobiť amputáciám pre veľké omrzliny.

Hrozný výjav v divočine:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Moffat County Sheriff's Office)

Matka bola obvinená z týrania dieťaťa

Matka dvoch detí teraz čelí následkom: bola obvinená z týrania dieťaťa, ktoré malo za následok smrť a z týrania dieťaťa s následkom vážneho ublíženia na zdraví. Žena má byť tento týždeň vypočutá pred súdom a kaucia bola stanovená na 50-tisíc dolárov (cca 42-tisíc eur).

Viac o téme: AutoDetiMatkaSmrťAmputáciaMrazy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu