Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V utorok dovezú do Maďarska 140-tisíc kusov ruskej vakcíny Sputnik V

Ruská vakcína Sputnik V
Ruská vakcína Sputnik V (Zdroj: TASR - Milan Kapusta)

BUDAPEŠŤ - Maďarsko dovezie v utorok 140.000 kusov ruskej vakcíny Sputnik V proti novému druhu koronavírusu, ktorá bude určená na zaočkovanie druhou dávkou. Oznámil to v pondelok v Budapešti minister zahraničných vecí Péter Szijjártó po prijatí nového veľvyslanca Ruskej federácie v Maďarsku Jevgenija Stanislavova.

Podľa agentúry MTI šéf maďarskej diplomacie poznamenal, že s novým ruským veľvyslancom hovorili najmä o boji proti koronavírusovej pandémii a o spolupráci, ktorá sa rozvinula v súvislosti s ňou. "Do niekoľkých hodín budeme mať v Maďarsku zaočkovaných už tri milióny ľudí, čo bude ďalším dôležitým míľnikom v ochrane proti tejto pandémii, a vďaka čomu bude môcť Maďarsko pred ostatnými krajinami Európskej únie opäť otvárať a obnoviť život v krajine," zdôraznil Szijjártó, podľa ktorého k tomu je potrebné, aby priebežne prichádzali vakcíny. V utorok sa podľa jeho slov dovozom ďalších vakcín bude môcť začať druhé očkovanie tých, ktorí už dostali prvú dávku ruskej očkovacej látky.

Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 5077 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu a v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 291 pacientov. Počet obetí koronavírusovej pandémie stúpol na 23.708 a doposiaľ sa infikovalo 725.241 ľudí. Prvú dávku vakcíny doteraz dostalo 2.900.388 osôb, čo je 29 percent obyvateľstva, pričom kompletne je zaočkovaných 1.217.258 ľudí.

Viac o téme: DovozVakcínaMaďarskoKoronavírusSputnik V
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu