Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Po dlhom čase začal v Maďarsku klesať počet aktuálne infikovaných KORONAVÍRUSOM

Koronavírus v Maďarsku
Koronavírus v Maďarsku (Zdroj: SITA/Zoltan Balogh/MTI via AP, file)

BUDAPEŠŤ - Počet aktuálne nakazených novým druhom koronavírusu v Maďarsku začal po dlhšom čase klesať. Upozornil na to v stredu v Budapešti operačný štáb, ktorý spresnil, že v 14. kalendárnom týždni pribudlo 35.413 potvrdených prípadov infekcie, čo je o 13.334 prípadov menej než predchádzajúci týždeň.

Podľa spravodajského servera Liner.hu by to mohlo znamenať, že tretia vlna koronavírusovej pandémie začína v Maďarsku pomaly utíchať. Štáb poznamenal, že sa však nemení priemerný vek nakazených, ktorý je aj naďalej 46 rokov. Pokles počtu infikovaných v celej krajine v uvedenom období predstavuje 27 percent. Najviac nakazených ubudlo v Komárňansko-ostrihomskej župe, kde zaznamenali 45-percentný pokles, v Budapešti je pokles 37-percentný, v Tolnianskej župe 36-percentný a v Peštianskej župe je tento pomer 35-percentný.

V Maďarsku klesol za posledný deň počet hospitalizovaných s ochorením COVID-19 o 454 na 10.364. Nákazu novým druhom koronavírusu potvrdili 3597 ľuďom a v súvislosti s covidom zomrelo 285 chorých. Počet obetí koronavírusovej pandémie stúpol na 24.265 a počet infikovaných prekročil 731.000. Aktuálne je nakazených 272.066, čo je o 908 menej než v utorok. Počet zaočkovaných prvou dávkou vakcíny proti covidu v utorok prekročil tri milióny.

Viac o téme: úmrtiaMaďarskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu