Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poľsko chce výrazne zrýchliť tempo očkovania proti KORONAVÍRUSU

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Poľsko v utorok potvrdilo 8245 nových prípadov nákazy koronavírusom a 60 súvisiacich úmrtí, ktoré zaznamenali v uplynulých 24 hodinách. Informovala o tom agentúra PAP s odvolaním sa na údaje poľského ministerstva zdravotníctva.

V poľských nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 33.544 osôb s ochorením COVID-19, z čoho 3315 je pripojených na pľúcnu ventiláciu. Oboma dávkami vakcíny zatiaľ v Poľsku zaočkovali 2.074.033 ľudí a 6.665.384 osôb dostalo aspoň prvú dávku.

Splnomocnenec poľského premiéra pre očkovaciu kampaň Michal Dworczyk v utorok povedal, že očkovanie v Poľsku sa v druhom polroku 2021 výrazne zrýchli. Poľská vláda podľa Dworczykových slov plánuje v najbližších dvoch týždňoch rozdistribuovať po krajine viac ako dva milióny dávok vakcín proti covidu. Vláda má podľa neho obzvlášť záujem zrýchliť očkovanie osôb vo veku 60 a viac rokov. "Boli by sme radi, keby všetci vo veku nad 60 rokov boli zaočkovaní v apríli," povedal Dworczyk. Očkovacie strediská vyzval, aby ako prvých očkovali práve starších obyvateľov.

Viac o téme: OčkovanieTempoZrýchleniePoľskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu