Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Zákazníci sa bránia pred nezvyčajnými zlodejmi: Krádeže priamo z vozíkov na parkovisku!

Krkavce majú novú stratégiu Zobraziť galériu (2)
Krkavce majú novú stratégiu (Zdroj: SITA/Loren Holmes/Anchorage Daily News via AP)

ANCHORAGE - Nový spôsob obstarania potravy si našli nezvaní hostia v aljašskom meste Anchorage. Krkavce sa zlietavajú na parkovisko pred miestnou predajňou obchodného reťazca Costco a kradnú ľuďom nákupy z vozíkov.

Muž (37) v obchode chcel zjesť kurča, kým príde k pokladni: Pre šesť eur ho takmer zabila... karma!

Jedným z okradnutých je aj Matt Lewallen, ktorý mieril s nákupom do auta, keď sa k nemu zlietli krkavce a vzali mu z vozíka balenie rebierok. "Vonku som urobil sotva desať krokov, keď ku mne prileteli dva krkavce, chytili jeden z balíčkov, roztrhli ho a uleteli s ním," povedal Lewallen. Ukradnutý kus mäsa podľa neho meral zhruba desať krát 18 centimetrov, čo je slušná porcia aj na krkavca.

"Rozhodne vedeli, čo robia. Nebolo to prvýkrát. Boli pekne vykŕmené, takže si myslím, že si vytvorili vlastný systém," uviedol Lewallen. Až keď došiel domov, zistil, že jeden z krkavcov ďobol i do ďalšieho kusu rebierok, ale neodniesol ho. "Začal som ich krájať a dávať do marinády, ale manželka hovorila, že to je hnusné, že to mäso musíme vrátiť," dodal s tým že od obchodu dostali plnú náhradu.

FOTO Zákazníci sa bránia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Loren Holmes/Anchorage Daily News via AP)

Na sociálnych sieťach sa medzitým objavili ďalšie podobné prípady krádeže za bieleho dňa. "Moji rodičia upratovali nákup a domov prišli o jeden steak ľahší!" napísala na facebooku Kimberly Wallerová. "Ten vták im ho ukradol rovno z balíčka priamo na parkovisku," dodala.

Anyone else had an “experience” with the crows at Dimond Costco? My parents were minding their business after a shop and...

Uverejnil používateľ Kimberly Y. Waller Streda 17. marca 2021

Tamara Joyeyová opísala, ako krkavce pri krádežiach spolupracujú. "Prileteli ku mne dvaja. Jeden sa držal v blízkosti môjho vozíka, skákal po autách a stále hlasno krákal. A druhý bol na zemi a stále sa snažil vytiahnuť sieťku s mexickými uhorkami, čo vyzerajú ako maličké melóny," uviedla. Obaja okolo nej neprestávali krúžiť, aj keď sa ich snažila zahnať. "Čakali na príležitosť, ako mi niečo ukradnúť, boli veľmi odhodlaní," dodala.

Podľa Ricka Sinnotta, bývalého biológa štátneho ministerstva pre ryby a lovnú zver, sa v zime do Anchorage zlietavajú za potravou stovky krkavcov veľkých. S jarou ich väčšina odletí. Počas zimy sa kŕmia akýmkoľvek druhom mäsa, ovocia a zeleniny.

"Po celé desaťročia sledovali ľudí na parkoviskách obchodov so všetkým tým jedlom," povedal Sinnott. "Vedia, ako vyzerá kus ovocia v nákupnom košíku, pretože už ho videli ležať na zemi alebo v odpadkovom koši," dodal. 

Viac o téme: AljaškaKrádežKrkavec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu