Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Poľsko hlási rekordných viac ako 35-tisíc nových prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - V Poľsku zaznamenali za posledných 24 hodín 35.251 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čo je najvyšší denný prírastok od vypuknutia pandémie. Informovala o tom agentúra PAP s odvolaním sa na najnovšie údaje tamojšieho ministerstva zdravotníctva.

V súvislosti s chorobou COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje, tam zároveň za uplynulý deň zomrelo 621 ľudí. Poľské úrady zaevidovali od začiatku pandémie celkovo 2.356.970 prípadov nákazy a 53.665 súvisiacich úmrtí.

S potvrdeným ochorením COVID-19 je v Poľsku aktuálne hospitalizovaných 31.311 ľudí, z toho 3143 pacientov je na pľúcnej ventilácii. Poľské nemocnice majú v súčasnosti k dispozícii viac ako 9400 voľných lôžok pre pacientov s covidom, približuje PAP.

Ako však píše agentúra DPA, zdravotnícke zariadenia sú už v niektorých regiónoch vyťažené takmer na maximum svojej kapacity. Najvážnejšia epidemiologická situácia je momentálne v Sliezskom vojvodstve, kde v stredu zaznamenali rekordných 6092 novoinfikovaných a nemocnice nezvládajú nápor nakazených.

Minister zdravotníctva Adam Niedzielski v stredu avizoval, že úrady ešte pred víkendom presunú maximálne 170 pacientov zo Sliezskeho do nemocníc v iných vojvodstvách, v niektorých prípadoch aj letecky. K zlej situácii v tomto vojvodstve prispieva podľa ministra pravdepodobne cezhraničná doprava z Českej republiky. Takéto tvrdenie podľa DPA podporuje aj skutočnosť, že južné časti Sliezskeho vojvodstva, ktoré sú pri českých hraniciach, sú nákazou zasiahnuté najviac.

Viac o téme: Nové prípadyPoľskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu