Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

MIMORIADNE VIDEO Krvavá streľba v Kalifornii: Vyžiadala si štyroch mŕtvych vrátane dieťaťa

Krvavá streľba v Kalifornii Zobraziť galériu (5)
Krvavá streľba v Kalifornii (Zdroj: SITA/AP Photo / Jae C. Hong)

ORANGE - Štyria ľudia vrátane dieťaťa prišli o život pri stredajšej streľbe v kancelárskej budove v americkom štáte Kalifornia. Predpokladaného páchateľa policajti pri zásahu postrelili a bol prevezený do nemocnice. Motív jeho činu nie je známy. Informovali o tom agentúry AP a AFP s odvolaním sa na miestnu políciu.

K streľbe došlo na druhom podlaží kancelárskej budovy v meste Orange približne o 17.30 h miestneho času (vo štvrtok o 02.30 h SELČ). Dve osoby utrpeli pri prestrelke zranenia. Ďalšie podrobnosti polícia nezverejnila. Bezprostredne nebol jasný motív útoku ani to, prečo sa v budove, kde sídli viacero firiem, nachádzalo dieťa.

V meste Orange, ktoré má okolo 140.000 obyvateľov, ide o najhorší trestný čin svojho druhu od decembra 1997 a zároveň tretiu masovú streľbu v USA za posledné dva týždne. V supermarkete v meste Boulder v štáte Colorado zastrelil muž 23. marca desať ľudí vrátane policajta. Pri streľbe v masážnych salónoch v aglomerácii mesta Atlanta v štáte Georgia zomrelo 17. marca osem ľudí.

Krvavá streľba v Kalifornii
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo / Jae C. Hong)

Krvavá streľba v Kalifornii
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo / Jae C. Hong)

Viac o téme: ObeteStreľbaKaliforniaUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu