Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Aténach zastrelili známeho gréckeho novinára: Písal najmä o zločinoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ATÉNY - Známeho gréckeho novinára Jorgosa Karaivaza, ktorý sa venoval najmä kriminálnym témam, zastrelili v piatok pred jeho domom v aténskej štvrti Alimos. Podľa agentúry AFP o tom informovali policajné zdroje.

Karaivaz pracoval pre súkromnú televíziu Star a viedol aj spravodajský blok bloko.gr. Podľa polície podľahol viacerým strelným zraneniam, ktoré mu údajne spôsobila dvojica mužov na motorke. AFP poznamenala, že v Grécku ide o ojedinelý spôsob útoku na novinára. Grécke médiá doteraz čelili skôr útokom spáchaným s použitím zápalných fliaš alebo boli vystavené vandalizmu.

AFP však v tejto súvislosti spomenula útok na majiteľa bulvárneho denníka Stefanosa Chiosa, ktorého postrelil vlani v júli do hrudníka a krku maskovaný muž. Chios prežil tento útok, ku ktorému došlo pred jeho vlastným domom. Prípad je však stále predmetom vyšetrovania, dodala AFP.

V roku 2010 bol pred svojím domom zastrelený i rozhlasový manažér, bloger a investigatívny novinár Socratis Jolias. Štátna televízia TV NET informovala, že v tom čase pracoval na materiáli o korupcii. K tomuto útoku sa prihlásilo isté ľavicové zoskupenie. Prípad je však stále nevyriešený.

Viac o téme: ZastrelenieNovinárGréckoAtényJorgos Karaivaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu