Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šokovaní lekári: Tínedžer vyhlásený za mŕtveho sa prebral krátko pred odobratím orgánov

Lewis Roberts bol vyhlásený za mŕtveho. No pred darovaním orgánu sa prebral. Zobraziť galériu (3)
Lewis Roberts bol vyhlásený za mŕtveho. No pred darovaním orgánu sa prebral. (Zdroj: Gofundme)

LEEK - Pre Lewisa Robertsa neexistovala po vážnej nehode nádej: lekári ho vyhlásili za mŕtveho a jeho orgány mu mali odobrať. Potom sa však stal zázrak.

Lekári sa už vzdali 18-ročného Lewisa Robertsa z mesta Leek v grófstve Staffordshire: Mladíka, ktorý sa chcel stať vojakom, zrazilo 13. marca nákladné auto a utrpel ťažké zranenia hlavy, informuje Daily Mail.

Núdzovo ho letecky previezli do Royal Stoke University Hospital, ale zostávala už len malá nádej. „Štyri dni po nehode lekári vyhlásili Lewisov mozog za mŕtvy,“ píše jeho sesternica Chloe Lewis na darovacej platforme Gofundme, kde si zriadila účet pod názvom „Pinta pre Lewisa“. „Už pre neho nemohli urobiť nič viac.“

Lewis so sestrou Jade
Zobraziť galériu (3)
Lewis so sestrou Jade  (Zdroj: Facebook/ Jade Roberts)

Po rozlúčke s ním sa Lewisova rodina rozhodla darovať jeho orgány na transplantáciu, aby bolo možné zachrániť ďalších sedem ľudí. „To poskytlo Lewisovi trochu času navyše,“ hovorí Chloe.

Jeden, dva, tri .. dýchaj!

Ale potom sa stalo niečo neuveriteľné: Keď sa jeho sestra Jade chcela niekoľko hodín pred odobratím orgánu na nemocničnom lôžku rozlúčiť so svojím mozgom mŕtvym bratom a sledovala monitor ukazujúci Lewisove životné funkcie, spontánne povedala: „Si pripravený, Lew? Jeden, dva, tri .. dýchaj!“ Na monitore nakrátko blikla hnedá čiara. „Vyskytlo sa šklbanie,“ povedal ďalší člen rodiny. To sa neskôr opäť podarilo. Vo videu, ktoré Jade o incidente neskôr zverejnila, ju počuť hovoriť: „Lew, si úžasný, úplne úžasný.“

Šokovaní lekári: Tínedžer vyhlásený
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/ Jade Roberts)

Podľa Chloe jej lekári povedali, že nikdy nič také nevideli a Lewis bol iba druhým človekom na svete, u ktorého sa to pozorovalo - mladík údajne urobil ďalší pokrok, podľa jeho rodiny: „Začal reagovať na testy bolesti a hýbal končatinami. Tiež hýbal hlavou dopredu a dozadu, žmurkol očami a dokonca pohyboval ústami. Lewis je každým dňom silnejší.“ Rodina ďakuje všetkým, ktorí darovali peniaze za Lewisa alebo sa za neho modlili.

Viac o téme: SmrťPrebratie saDarovanie orgánovLewis Roberts
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu