Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V Česku pribudlo viac ako 8-tisíc nových prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - V Česku potvrdili za utorok 8568 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je o 2400 menej ako pred týždňom. Oproti pondelku však ide o nárast o 1634 prípadov. Informoval o tom v stredu spravodajský portál iDNES.cz s odvolaním sa na údaje českého ministerstva zdravotníctva.

V českých nemocniciach bolo v utorok hospitalizovaných 7580 pacientov s ochorením COVID-19, stav 1717 z nich je vážny. Počet osôb vo vážnom stave klesá od 22. marca, keď ich bolo 1995. Ako pripomína iDNES, hoci epidémia v poslednom čase mierne ustupuje, české nemocnice sú stále veľmi vyťažené. V stredu ráno bola voľná necelá štvrtina štandardných lôžok s kyslíkom.

V ČR podľa ministerstva zdravotníctva od začiatku pandémie potvrdili 1.532.332 prípadov nákazy koronavírusom a 26.421 úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19. Za utorok pribudlo podľa neúplných údajov najmenej 85 úmrtí. Reprodukčné číslo udávajúce, koľko ľudí nakazí jeden infikovaný, je aktuálne na hodnote 0,83.

V Česku bolo celkovo podaných vyše 1,6 milióna dávok vakcín proti novému koronavírusu. Obe dávky dostalo 464.836 ľudí. Údaje za utorok ministerstvo zatiaľ nezverejnilo. Rizikové skóre českého protiepidemického systému PES je už tretí deň za sebou na úrovni 59 zo 100 možných a zodpovedá tak tretiemu z piatich stupňov pohotovosti, hoci celoštátne stále platí najvyšší piaty stupeň.

V Česku naďalej trvá núdzový stav, ktorý bol predĺžený do 11. apríla. Rada vlády pre zdravotné riziká v utorok podporila posunutie intervalu medzi podaním prvej a druhej dávky vakcíny proti ochoreniu COVID-19 od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna na 42 dní.

Viac o téme: ČeskoúmrtiaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu