Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

MIMORIADNE Dodávka v Prahe vrazila do zastávky električky: Hlásia viacero zranených!

Polícia vyšetruje nehodu v Prahe Zobraziť galériu (2)
Polícia vyšetruje nehodu v Prahe (Zdroj: Twitter/Policie ČR)

PRAHA - Dodávka dnes ráno nabehla do električkovej zastávky Vojenská nemocnica v Prahe 6, kde zrazila niekoľko ľudí. Záchranári ošetrili päť ľudí, z toho dvaja vážne zranení skončili v neďalekej Ústrednej vojenskej nemocnici a ďalší traja so stredne ťažkými zraneniami v Motole. Vodič dodávky mal zrejme pred nehodou zdravotné problémy.

Nehoda sa stala okolo 09.00 h. na ulici Na Petřinách, v bezprostrednej blízkosti areálu vojenskej nemocnice. Na miesto priletel vrtuľník a prišlo niekoľko sanitiek.

Vodič dodávky, ktorý bol pred nehodou zrejme zdravotne indisponovaný, sa predtým zrazil s niekoľkými osobnými vozidlami, povedala policajná hovorkyňa Violeta Siřišťová. Vozidlo podľa fotoreportéra ČTK skončilo po zrážke s ďalšími autami na električkovom ostrovčeku, kde zdemolovalo zábradlie, zastávkový stĺpik aj ďalšie vybavenie zastávky.

"Na miesto sme vyslali tri posádky rýchlej zdravotníckej pomoci, lekársku posádku, leteckých záchranárov a inšpektora," informovala pražská záchranná služba na twitteri. Záchranári odviezli do nemocníc päť ľudí, z toho jeden vážne zranený bol vo vojenskej nemocnici pripojený na umelú pľúcnu ventiláciu, ďalší utrpel zranenia hlavy a nohy. Do motolskej nemocnice odviezli záchranári troch zranených v stredne závažnom stave.

Prevádzka električiek v úseku Petriny - Vozovňa Střešovice bola v oboch smeroch prerušená, uviedol dopravný podnik na webe. Neskôr už električky úsekom mohli prechádzať, ale na zastávke Vojenská nemocnica nezastavujú.

Viac o téme: DodávkaPolícia Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu