Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

AKTUÁLNE Južne od Viedne nastalo zemetrasenie: Otrasy bolo cítiť aj v Bratislave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - K zemetraseniu s magnitúdou 4,7 došlo v utorok večer v oblasti južne od rakúskej metropoly Viedeň. Otrasy bolo cítiť vo veľkých častiach Rakúska i v okolitých krajinách vrátane Slovenska, informovali rakúske médiá. Správy o škodách sa zatiaľ neobjavili.

Rakúsky Centrálny úrad pre meteorológiu a geodynamiku (ZAMG) oznámil, že epicentrum zemetrasenia o 18.25 h sa nachádzalo pri meste Neunkirchen v spolkovej krajine Dolné Rakúsko. V oblasti epicentra by podľa ZAMG mohli pri takýchto otrasoch vzniknúť aj menšie škody na budovách, uvádza na svojom webe stanica ORF.

Denník Kurier napísal, že zemetrasenie výrazne pocítili aj v spolkovej krajine Burgenland, vo Viedni i v dolnorakúskej metropole St. Pölten, pričom hlásenia o zacítení otrasov prišli dokonca aj z Bratislavy. Svedkovia informovali, že v okolí epicentra bolo počuť aj dunenie.

"Zemetrasenie mohli pocítiť ľudia najmä v bratislavskej mestskej časti Petržalka vo vyšších poschodiach obytných budov," uviedol Csicsay. Podľa neho zemetrasenie zaznamenala aj národná sieť seizmických staníc. Dobre to napríklad vidno na seizmograme zo stanice Modra. Csicsay nevylučuje, že pribudnú aj ďalšie hlásenia od ľudí. Verejnosť preto vyzýva v prípade, ak pocítila zemetrasenie, aby vyplnila makroseizmický dotazník na webe zemetrasenia.sk.

Viac o téme: OtrasyZemetrasenie ViedeňRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu