Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Zrážka dvoch vlakov: Úrady znížili počet potvrdených obetí, zranených je omnoho viac

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: STIA/Youm7 via AP)

KÁHIRA - Egyptské úrady v sobotu upresnili, že piatková zrážka dvoch osobných vlakov na juhu krajiny si vyžiadala 19 obetí na životoch. Počet zranených sa však zvýšil na 185, približuje agentúra AFP s odvolaním sa na egyptskú ministerku zdravotníctva Halu Zayedovú.

Rezort egyptského zdravotníctva pritom ešte v piatok oznámil, že vlaková nehoda si vyžiadala 32 obetí na životoch a 165 zranených, píše AFP. Podľa štátneho železničného dopravcu jeden z vlakov náhle zastavil po tom, ako neznámi pasažieri aktivovali vo viacerých jeho vozňoch núdzové brzdy. Do nehybného vlaku následne zozadu narazila druhá lokomotíva.

Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým obetí. Na Facebooku dodal, že zodpovedné osoby postihne "odstrašujúci trest". Na videozázname z miesta havárie v provincii Súhádž, ležiacej zhruba 460 kilometrov južne od hlavného mesta Káhira, bolo vidieť niekoľko vozňov prevrátených na bok. Na miesto vyslali 36 sanitiek, uvádza sa v piatkovom vyhlásení ministerstva zdravotníctva. Zároveň dodalo, že drvivú väčšinu zranení - približne 70 percent - predstavujú zlomeniny a modriny.

VIDEO Zrážka dvoch vlakov:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: STIA/Youm7 via AP)

Viac o téme: úradyVlakObeteEgypt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu