Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nešťastie v Indii: Pri požiari budovy s nemocnicou zahynulo desať ľudí

Požiar v Indii Zobraziť galériu (2)
Požiar v Indii (Zdroj: SITA/AP Photo/Emmanual Yogini)

NAÍ DILLÍ - Najmenej desať obetí na životoch si v piatok nadránom vyžiadal požiar budovy v indickej finančnej metropole Bombaj, v ktorej sa nachádza nemocnica s oddelením pre pacientov s ochorením COVID-19. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na príslušníka tamojšieho hasičského zboru.

Viac ako 70 pacientov, ktorí sa liečili v súkromnej nemocnici Sunrise Hospital, evakuovali do ďalších nemocníc v Bombaji. Na miesto vyslali 20 hasičských vozidiel a sanitiek, uviedol nemenovaný pracovník riadiacej miestnosti hasičského zboru. Nebolo bezprostredne známe, koľko pacientov s covidom pri požiari prišlo o život. Príčina požiaru je predmetom vyšetrovania.

Nešťastie v Indii: Pri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Emmanual Yogini)

Plamene najskôr zachvátili prízemie budovy, pričom dym zaplnil priestory nemocnice na hornom poschodí, uviedla indická tlačová agentúra PTI s odvolaním sa na vyhlásenie nemocnice. Ďalších osem pacientov, ktorí sa tiež liečili na ochorenie COVID-19, zomrelo vlani v auguste počas požiaru v meste Ahmadábád v západoindickom zväzovom štáte Gudžarát. Častým dôvodom požiarov v Indii býva nedostatočná údržba budov.

Viac o téme: PožiarNemocnicaúmrtiaIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu