Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Izrael po vypálení rakety z pásma Gazy útočil na ciele Hamasu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Sebastian Apel/U.S. Department of Defense, via AP)

JERUZALEM - Izraelská armáda v stredu nadránom oznámila, že zaútočila na pozície palestínskeho militantného hnutia Hamas v pásme Gazy. Útoky boli odpoveďou na predchádzajúce vypálenie rakety na židovský štát z tejto enklávy ovládanej Hamasom, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie izraelskej armády (IDF).

Izraelská armáda zasiahla pozície Hamasu v pásme Gazy krátko po 02.30 h miestneho času (01.30 h SEČ), píše AFP s odvolaním sa na svedkov. "V reakcii na raketu vypálenú dnes (utorok) večer z Gazy na územie Izraela zaútočili naše bojové stíhačky a útočné vrtuľníky na závod na výrobu rakiet a vojenské stanovište Hamasu," uviedla armáda. Podľa jej hovorcu predchádzajúca raketa z Gazy dopadla na pole v južnej časti Izraela. Z oblasti bezprostredne nehlásili škody ani obete na životoch.

Raketový útok z pásma Gazy sa odohral v deň, keď sa v Izraeli konali predčasné parlamentné voľby - už štvrté v poradí za posledné dva roky. Podľa AFP k náletom IDF prišlo krátko po tom, čo izraelský premiér Benjamin Netanjahu navštívil mesto Beerševa na juhu krajiny v v rámci obhliadky volebných miestností.  

Viac o téme: RaketyIzraelHamasPásmo Gázy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu