Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Maďarský úrad farmácie povolil núdzové použitie druhej čínskej vakcíny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Martin Mejia)

BUDAPEŠŤ - Maďarský Národný ústav farmácie a bezpečnosti potravín (OGYÉI) v pondelok udelil povolenie už druhej čínskej vakcíne proti novému druhu koronavírusu pre použitie v núdzovom stave. Informovali o tom viaceré maďarské médiá s odvolaním sa na správu agentúry Reuters, pričom túto informáciu čínskeho výrobcu spoločnosti CanSino Bilologics ešte maďarské orgány nepotvrdili.

Očkovaciu látku Convidecia, z ktorej sa podáva iba jedna dávka, povolili okrem Číny už aj v Pakistane a v Mexiku. V Maďarsku by po vakcíne od spoločnosti Sinopharm bola Convidecia už druhou povolenou čínskou očkovacou látkou.

Podľa výrobcu maďarský úrad povolenie vydal na základe čiastkových výsledkov tretej fázy testovania tejto vakcíny. Očkovanie v Maďarsku priebežne pokračuje piatimi druhmi vakcín, z nich jedna je ruská a jedna čínska. Počet zaočkovaných dosiahol 1.589.601, z ktorých 479.389 dostalo už aj druhú dávku vakcíny. Doterajšou bilanciou koronavírusovej pandémie v Maďarsku je 580.642 nakazených a 18.451 úmrtí.

Viac o téme: MaďarskoKoronavírusČínska vakcína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu