Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Policajta po ničivom cunami vyhlásili za mŕtveho: FOTO O 16 rokov prišiel šok. Ako je toto možné?

Abrip Asep bol vyhlásený za mŕtveho. Zobraziť galériu (2)
Abrip Asep bol vyhlásený za mŕtveho. (Zdroj: Instagram/ndorobeii)

JAKARTA - Keď na Vianoce 2004 zasiahlo juhovýchodnú Áziu silné cunami, zomrelo viac ako 230-tisíc ľudí. Za obeť katastrofy bol považovaný aj indonézsky policajt Abrip Asep, ​​ktorý bol po chvíli vyhlásený za mŕtveho. O 16 rokov neskôr sa ocitol v psychiatrickej liečebni.

Ako informoval denník Daily Mail, policajt z indonézskej provincie Aceh údajne pracoval, keď v deň vianočného sviatku 2004 zasiahla krajinu vlna cunami. Po katastrofe bola jeho rodina údajne nezvestná. Jeho príbuzní sa vraj obávali, že aj on bol medzi početnými obeťami.

Policajt utrpel traumu z cunami a žil 16 rokov anonymne na psychiatrii.

Po neúspešnom pátraní bol policajt napokon vyhlásený za mŕtveho. Prekvapenie bolo o to väčšie, že ho takmer o dve desaťročia našli na psychiatrickom oddelení živého. Podľa miestnych médií spôsobila cunami a trauma nervové zrútenie, preto bol prijatý na kliniku.

Cunami zanechalo po sebe obrovské škody a státisíce mŕtvych.
Zobraziť galériu (2)
Cunami zanechalo po sebe obrovské škody a státisíce mŕtvych.  (Zdroj: wikipedia/ U.S. Navy)

Ako povedal príbuzný, rodina len ťažko uverila svojmu šťastiu: „17 rokov sme nič nepočuli a mysleli sme si, že zomrel, nevedeli sme, že je stále nažive.“ Prečo im nebolo oznámené, že bol policajt umiestený v zariadení, zatiaľ nie je jasné.

Osud mnohých ľudí je stále nejasný

Indonézia bola v roku 2004 jednou z najviac postihnutých vlnou cunami. Pri katastrofe tam zahynulo najmenej 167-tisíc ľudí. Nespočetné množstvo ľudí vtiahli vlny aj na otvorené more, takže sa nikdy nepodarilo objasniť osudy tisícov ľudí.

Viac o téme: PolicajtCunamiNezvestnýIndonézia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu