Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žena sa nechcela očkovať ani testovať na COVID-19: Má zákaz chodiť do práce, verdikt súdu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TEL AVIV - Izraelský súd rozhodol, že je možné zakázať zamestnancovi prísť na pracovisko, ak sa nechce nechať zaočkovať proti covidu-19 ani pravidelne testovať. O v nedeľu zverejnenom rozsudku, ktorý je prvý svojho druhu, informuje na svojich stránkach The Jerusalem Post.

Najlepšia krajina v boji s KORONAVÍRUSOM prezradila svoje tajomstvo: Toto je hlavný dôvod úspechu!

Súd zaoberajúci sa pracovným právom riešil prípad asistentky pracujúcej na jednej zo základných škôl. Na súde napadla nariadenie vydané miestnou samosprávou, na základe ktorého majú zákaz vstupu do školy zamestnanci, ktorí každých sedem dní nepodstúpia test na koronavírus alebo sa nenechajú zaočkovať.

Súd uviedol, že práva asistentky nie sú väčšie ako "právo žiakov, ich rodičov a ďalších učiteľov na život". Zároveň vyzval zákonodarcov, aby v tejto veci urobili jasno, pretože už sa objavilo viacero prípadov, keď firmy potrestali svojich zamestnancov, ktorí sa nenechali zaočkovať, píše agentúra DPA.

Žena sa nechcela očkovať
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

V Izraeli, ktorý má 9,3 milióna obyvateľov, obe dávky vakcíny proti covidu-19 dostalo 4,5 milióna ľudí. Prvú dávku má za sebou skoro 5,2 milióna ľudí. Izrael v očkovaní postupuje najrýchlejšie na svete.

Za sobotu podľa ministerstva zdravotníctva v krajine pribudlo 285 nových ochorení koronavírusom. Pozitívnych bolo 1,7 percenta testov, najmenej od konca novembra. 

Viac o téme: TestovanieOčkovanieVakcínaIzraelKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu