Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Moderna začala testovať vakcínu u detí už od šiestich mesiacov

Vakcína proti koronavírusu od spoločnosti Moderna
Vakcína proti koronavírusu od spoločnosti Moderna (Zdroj: TASR/Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild)

WASHINGTON - Americká spoločnosť Moderna v utorok oznámila, že začala testovať vakcínu proti koronavírusu u detí vo veku od šiestich mesiacov do 12 rokov. Podľa plánov spoločnosti sa má na očkovaní zúčastniť približne 6750 detí, píše agentúra AFP.

Desivá bilancia KORONAVÍRUSU v Európe: Vyše 900-tisíc obetí, tieto krajiny dopadli najhoršie!

"Sme radi, že môžeme začať s touto testovacou fázou vakcíny od spoločnosti Moderna (mRNA-1273) u zdravých detí v USA a Kanade," uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ Moderny Stéphane Bancel. Podľa neho táto "pediatrická štúdia pomôže posúdiť potenciálnu bezpečnosť tejto vakcíny a jej schopnosť vyvolať imunitnú odpoveď u tejto dôležitej mladšej skupiny populácie". Americké zdravotnícke orgány tvrdia, že v porovnaní s dospelými sa novým koronavírusom nakazilo menej detí. Väčšina z nich však mala mierne alebo žiadne symptómy, píše agentúra AFP.

Vakcínou od spoločnosti Moderna v Spojených štátoch doteraz zaočkovali približne 17,8 milióna dospelých ľudí. Vakcíny od spoločností Pfizer/BioNTech, Moderna a Johnson&Johnson, ktoré doteraz v USA schválili, majú do konca roka dodať dostatočné množstvo dávok vakcín, aby nimi bolo možné zaočkovať celú dospelú populáciu v krajine. USA v súčasnosti očkujú okolo 2,2 milióna ľudí denne, zatiaľ čo prvú dávku vakcíny dostalo takmer 65 percent Američanov vo veku nad 65 rokov.

Viac o téme: DetiTestovanieVakcínaKoronavírusModerna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu