Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fatálna chyba lekárov: Chlapček (†4) zomrel, lebo u neho nerozoznali vážne ochorenie

Po návrate do nemocnice už lekári chlapcovi nedokázali pomôcť.
Po návrate do nemocnice už lekári chlapcovi nedokázali pomôcť. (Zdroj: Katrina Farnell)

LONDÝN - Malý Sheldon Farnell doplatil na túto nedbanlivosť svojou smrťou. Keď bolo štvorročné dieťa v nemocnici, lekári nerozpoznali smrteľnú sepsu a poslali ho domov. Teraz je mŕtvy.

Tejto smrti sa dalo tak ľahko zabrániť! Malého Sheldona Farnella poslali lekári zo Sunderland Royal Hospital domov iba pár minút pred tým, ako boli všetky jeho výsledky vyšetrení kompletné. Štvorročný chlapec zomrel na následky tohto rozhodnutia, ako uvádza britský The Sun.

Sheldon zomrel v Sunderland Royal Hospital ráno 26. novembra 2018, tri dni po jeho prvom prevoze do nemocnice, keď mu nebolo dobre. Smrť chlapca sa teraz opätovne prejednáva pred súdom. Malý chlapec trpel dvoma dňami vysokou horúčkou a bolesťami hlavy, kým ho matka priviedla na kliniku.

Lekári nerozoznali sepsu

Ale hoci vykonané krvné testy preukázali, že Sheldon Farnell trpel sepsou, bol opäť prepustený. Jednoducho neuveriteľné: Skôr ako boli známe konečné výsledky iného testu, štvorročné dieťa prepustili.

Ale ani po ich predložení nebola rodina informovaná. Nemocnica zrejme predpokladala, že sa vrátia, ak nedôjde k zlepšeniu. Malý Sheldon bol 26. novembra o 4:00 ráno prevezený späť do nemocnice v septickom šoku. Bol prijatý na jednotku intenzívnej starostlivosti, ale o niekoľko hodín zomrel. V emotívnom vyhlásení k vyšetrovaniu matka Katrina Farnellová podľa denníka The Sun uviedla: „V posledný deň jeho príliš krátkeho života ma môj syn prosil, aby som ho nenechala zomrieť.“ Stále nie je jasné, či bude mať rozhodnutie súdu nejaké následky pre ošetrujúcich lekárov.

Viac o téme: NemocnicaLekáriSepsaSheldon Farnell
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu