Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Česko hlási za nedeľu menej prípadov, nemocnice sú stále veľmi vyťažené

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Česká republika zaznamenala za nedeľu 3291 potvrdených prípadov choroby COVID-19, čo je o 690 menej ako pred týždňom. Zároveň ide o najnižší nárast prípadov za nedeľu od polovice februára. Zdravotnícke zariadenia v ČR však naďalej čelia veľkému náporu chorých, a to aj napriek pokračujúcemu očkovaniu. Informoval o tom v pondelok spravodajský portál iDNES.cz s odvolaním sa na údaje ministerstva zdravotníctva ČR.

Počet hospitalizovaných s koronavírusom SARS-CoV-2 sa v medzitýždňovom porovnaní takmer nezmenil: v českých nemocniach je aktuálne 8362 pacientov. Takmer 2000 z nich je vo vážnom stave - pred týždňom ich bolo o 120 menej. Podľa ministerstva sú zdravotnícke zariadenia v ČR naďalej veľmi vyťažené.

V nedeľu bolo v Česku proti covidu zaočkovaných ďalších 11.199 ľudí. Podaných bolo o 360 vakcín menej ako pred týždňom, dodal portál iDNES.cz. Od začiatku očkovania proti covidu bolo v ČR podaných vyše milión dávok vakcín. Tempo vakcinácie sa od začiatku marca významne zrýchlilo, komplikácie by však mohlo priniesť ohlásené zníženie dodávok vakcín od spoločnosti AstraZeneca. Česko by malo dostať o dve pätiny menej dávok, uviedli zástupcovia Chytré karantény.

Viac o téme: ČeskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu