Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Muž sa mal v Berlíne pokúsiť podpáliť čínsku ambasádu: Skončil v rukách polície

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

BERLÍN - Polícia v nemeckom hlavnom meste zadržala v stredu ráno muža, ktorý sa údajne chcel pokúsiť podpáliť budovu čínskeho veľvyslanectva v Berlíne. Informovala o tom agentúra AFP.

"Dnes ráno policajti zadržali muža, ktorý údajne hodil niekoľko zápalných zariadení do areálu ambasády na ulici Brückenstrasse," uviedla berlínska polícia vo vyhlásení. Hoci polícia nespresnila, o ambasádu akej krajiny išlo, AFP poznamenala, že na ulici Brückenstrasse, ktorá spája centrálne berlínske štvrte Mitte a Kreuzberg, má svoju ambasádu jedine Čína.

Po tom, čo podozrivý v stredu ráno okolo 06.00 h hodil zápalné zariadenia do komplexu ambasády, narazili do stien budovy a rozbili sa, priblížila polícia. Zamestnanci veľvyslanectva požiar uhasili hasiacim prístrojom. Nikto neutrpel zranenia.

Ochrankári, ktorí boli svedkami incidentu, neskôr 42-ročného muža zatkli na najbližšej križovatke. Tam počkali, kým na miesto prišli policajti, ktorí ho zadržali. Polícia možný motív tohto skutku, ani ďalšie podrobnosti o podozrivom neuviedla. Vyšetrovanie činu stále prebieha.

Viac o téme: ZadržaniePodpálenieNemeckoBerlínČínska ambasáda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu