Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Brazília zaznamenala rekordný denný počet úmrtí na koronavírus

(Zdroj: SITA/AP Photo/Eraldo Peres)

RIO DE JANEIRO - Brazília zaznamenala rekordný počet úmrtí súvisiacich s novým druhom koronavírusu za jediný deň. S odvolaním sa brazílske ministerstvo zdravotníctva o tom v stredu informoval denník The Guardian.

Utorňajšie údaje hovoria o 1972 úmrtiach v priebehu 24 hodín. V Brazílii v súvislosti s ochorením spôsobeným koronavírusom zomrelo celkovo 268.370 ľudí. Podľa oficiálnych údajov sa za posledný deň nakazilo 70.764 ľudí, čím sa celkový počet infikovaných v najväčšej krajine Latinskej Ameriky vyšplhal na viac ako 11,1 milióna.

Vedeckovýskumný inštitút Fiocruz so sídlom v Riu de Janeiro vo svojej utorňajšej správe uviedol, že viac ako 80 percent lôžok na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) je obsadených v hlavných mestách 25 z 27 brazílskych štátov. V 15 najväčších brazílskych mestách bolo na JIS-kách obsadených 90 percent lôžok. Podľa inštitútu hrozí kolaps zdravotných systémov čoraz vyššiemu počtu miest.

Brazília, ktorá začala očkovať svojich obyvateľov v januári, je jednou z pandémiou najpostihnutejších krajín sveta. Prezident Jair Bolsonaro tento vírus od začiatku bagatelizoval a nedávno zásadne spochybnil aj význam očkovania.

Viac o téme: PandémiaúmrtiaBrazíliaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu